Infraroodcabines gezondheid en uitleg...

Wat is het verschil tussen een infraroodcabine en een Finse sauna? 

In een Infrawest infraroodcabine zweet u door de overdracht van infraroodenergie die wordt omgezet in lichaamswarmte. Hierdoor wordt het vocht als het ware het lichaam uitgeduwt. De lange golf infrarood verwarmen het lichaam en niet de ruimte van de infraroodcabine. Bij een traditionele sauna is dit net andersom. U gaat voornamelijk zweten door de omgevingswarmte en niet door uw eigen lichaamswarmte. De huid reageert op de hoge temperatuur en trekt dan vocht uit het lichaam. De enige overeenkomst die er bestaat, tussen een infraroodcabine en een Finse sauna, is dat u gaat zweten. Uiteindelijk zijn het twee totaal uiteenlopende wellness tools die beiden hun steentje bijdragen aan uw gezondheid!

Wat verbruikt de cabine en hoeveel ruimte heb ik ervoor nodig?

De Infrawest infraroodcabines zorgen voor een uiterst zuinig verbruik. Een 220/230 volt aansluiting is al voldoende. Het verbruik is afhankelijk van de grootte van uw aangeschafte infraroodcabine. Veel ruimte nemen de infraroodcabines niet in. Er bestaan al infraroodcabines die geplaatst kunnen worden op 1,5m2.

Hebben de infraroodcabines van Infrawest veel onderhoud nodig?

De Infrawest infraroodcabines zijn bijna onderhoudsvrij. Ze zijn gemaakt van Canadese Ceder dat een schimmelbestendigde en antibacterische werking heeft. Hierdoor is het poetsen met een vochtige doek al voldoende. Wanneer er ringen op het hout ontstaan door het zout uit het lichaam dan kunt u dit met een fijn schuurpapier eenvoudig te verwijderen want deze dringen niet ver door in het hout.

Is de houtsoort van de infraroodcabine belangrijk?

In een infraroodcabine wordt slechts 20% van de stralingswarmte voor de verwarming van de lucht gebruikt, de overige 80% is rechtstreeks in lichaamswarmte omgezet. Meestal ziet de infrarood-sauna er net zo uit als de klassieke houten saunacabine. Essentiëel is de straling, niet de warmte van de omringende lucht. Afhankelijk van het materiaal van de cabine (den, hemlock, ceder, multiplex...) zal het warmtegeleidingscoëfficiënt weliswaar verschillen en zal er een deel van de infraroodstralen geabsorbeerd in plaats van teruggekaatst worden waardoor het effect veel minder groot is. De Infrawest infraroodcabines zijn gemaakt uit Canadese Ceder die voor een perfecte terugkaatsing van de warmte zorgt.

Hoe werkt een infraroodcabine van Infrawest?

Infrarood is een onzichtbaar licht en heeft een golflengte van 0,76 µm tot 1000µm. Mensen en dieren ervaren deze straling als warmtestraling. Het infrarode licht bestaat uit drie typen golven met elk een eigen golflengte. Die wordt uitgedrukt in micrometer (µm). Korte golf infrarood (IR-A): 0,76 – 1,40 µm, Middengolf infrarood (IR-B): 1,40 – 3,00 µm, Lange golf infrarood (IR-C): 3,00 – 1000 µm. Er zijn infraroodcabines die gebruik maken van stralers uit het korte golfbereik, infraroodcabines met stralers voor het midden- en lange golfbereik en infraroodcabines die alle stralers combineren. De verschillende stralers hebben een verschillende uitwerking op de huid en dragen zo bij aan uw gezondheid !

Kan men door infraroodstraling vermageren?

De infrarood energie dringt dieper in uw lichaam door dan de warmte van een gewone sauna. Het lichaamsvet begint vloeibaar te worden rond 43°C en kan dan via het zweet uw lichaam verlaten. Voor de productie van zweet is energie nodig. Een liter water uitzweten vergt ongeveer 600 kcal warmte-energie. Tijdens een half uur in de gewone sauna wordt gemakkelijk 0,5 l zweet geproduceerd, in de infrarood-sauna kan dat twee- tot drie keer meer zijn. Wat dus neerkomt op een energieverbruik van 600 Kcal per uur. Het is geen wondermiddel maar samen met een dieet en een verzorgde voeding zal de Infrawest infraroodcabine ondersteuning bieden tijdens de vermageringskuur !

Bestrijd de infraroodcabine cellulitis?

Cellulitis is een gevolg zijn van de onderhuidse ophoping van vet, water en afvalstoffen. Door vaak gebruik te maken van de infraroodsauna zullen deze vetoverschotten smelten en via het zweet afgevoerd worden.

Helpen de infraroodsessies tegen verkoudheden?

Gebruik van de infraroodsauna bij het begin van een verkoudheid, kan de infectie tegenhouden. Veel mensen hebben een te lage lichaamstemperatuur, waardoor ze te kampen hebben met allerlei chronische infecties van sinus, ogen, oren, urinewegen, keel... Door geregeld gebruik van de infrarood-sauna verhoogt men de lichaamstemperatuur en worden deze infecties genezen. In combinatie met een aromatherapie van eucalyptus zult u de luchtwegen voelen opengaan!

Is een infraroodcabine weldadig voor de huid? 

Door de directe warmte wordt de bloedcirculatie in de huid gestimuleerd, waardoor extra-voedingsstoffen worden aangevoerd, en de huid gezonder wordt.Door het sterk zweten worden de poriën geopend, waardoor allerlei vuil en afvalstoffen afgevoerd worden. Zo krijgt de huid een grondige reiniging en verjongt de huid door het verdwijnen van huidschilfertjes. Door de straling van de infraroodcabine wordt de huid heel diep gereinigd en gaat de huid zweten. Hierdoor worden mee-eters bij acne verwijderd. Door de infraroodstraling worden dode huidcellen verwijderd en gaat de huid minder schilferen, wat een gunstig effect heeft bij psoriasis.

Is een infraroodcabine goed voor de bloedsomloop?

Door de reactie van het lichaam op de warmte versnelt de bloedsomloop, versnelt de hartslag en het hartdebiet. Dit zorgt voor een betere zuurstofvoorziening van de organen. Herhaald gebruik van infraroodsauna verlaagt de bloeddruk en versoepelt de vaatwanden. Het effect van sauna op het hart is vergelijkbaar met een uithoudingstraining. De hartslag neemt iets toe, waardoor een passieve fitnesstraining ontstaat. Geregelde infraroodsessies gaan zorgen voor een lager cholesterolgehalte. Meerdere malen per week een infraroodsessie zal meewerken aan uw gezondheid !

Helpt een infraroodsessie tegen slapeloosheid?

Een sessie in de infrarood-sauna voor het slapengaan verbetert de ongetwijfelt de slaapkwaliteit. Gezien we een versnelde hartslag krijgen en er als het ware een passieve fitnesstraining ontstaat verlaat men de infraroodcabine met een positieve invloed op de slaap. Slaap lekker en gezond!

Ontgift de infraroodcabine van Infrawest het lichaam?

Samen met het zweet en het lichaamsvet worden ook allerlei gifstoffen zoals nicotine, medicatie,... en zware metalen zoals lood, zink, cadmium, kwik... afgevoerd. Door de frequentie van de infraroodstralen worden gifstoffen afgegeven uit het bloed die via het zweet worden afgevoerd. Bloedvaten in het onderliggende vetweefsel nemen dieptewarmte op, worden wijder en zorgen op deze manier voor een betere doorbloeding van het vetweefsel. De in de vetcellen opgeslagen vetzuren worden opgelost en verdwijnen langs het lymfe-systeem uit het lichaam. Kortom allerlei afvalstoffen verlaten het lichaam. Een infraroodsessie biedt een maximaal zweeteffect. Zo zorgt een geregelde infraroodsessie voor het ontgiften en het reinigen van de huid door de stimulerende werking op de zweetklieren. Ontgifting om uw gezondheid te stimuleren !

Helpt de infraroodcabine tegen erectieproblemen?

Infrarood-stralen verhogen de concentratie stikstofoxide (NO) in het lichaam. Tijdens seksuele stimulatie komt NO vrij bij zenuwuiteinden en uit het bloedvat-endotheel (de binnenkant van bloedvaten). Hierdoor vindt bloedvatverwijding plaats in de slagaderen van de penis en daardoor neemt de bloeddoorstroming toe. Dus een geregelde infraroodsessie zal u helpen  

Helpt een infraroodcabine tegen spierpijn of reuma?

De warmte van de infrarood saunacabine zorgt voor een versoepeling van het spierweefsel, het stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor een prikkeling van de zenuwen. De spierspanning neemt af en de ledematen zijn minder stijf. De pijn van ontstoken gewrichten neemt daardoor af. Er is ook een positieve invloed bij gespannen spieren en schouders. Voor sporters die last hebben van blessures is het gebruik van een infraroodsaunacabine aan te raden. Pijnlijke en geblesseerde spieren herstellen sneller. De gecombineerde werking van warme lucht en van de infraroodstralen stimuleert de stofwisseling en zorgt voor een intense doorbloeding van huid en spieren. Zuurstof en bouwstoffen worden beter door de spieren opgenomen en afvalstoffen worden afgevoerd.Infrarood sauna helpt bij reumatoïde artritis en zal de pijn sterk verminderen en in bepaalde gevallen laten verdwijnen. Leef in volle gezondheid zonder pijn !

Helpen infraroodsessies tegen ademhalingsproblemen?

De slijmafscheiding in de luchtwegen wordt verhoogd dit door betere doorbloeding van de luchtwegen. Bij astma zullen het aantal aanvallen afnemen. Ademhalingsmoeilijkheden worden minder, de vitale capaciteit met andere woorden, het maximale volume lucht, dat bij een volledige in- of uitademing door de mond gaat, neemt toe. Wat geldt voor astmapatiënten geldt ook voor mensen die last hebben van chronische bronchitis: regelmatig gebruik van de Infrawest infraroodcabine werkt zeer verlichtend en zorgt voor uw perfecte gezondheid !

Is de infraroodcabine aangeraden bij kanker?

Nietegenstaande er geen wetenschappelijk bewijs bestaat zouden infraroodsessies nuttig zijn bij kankerpatienten. Het gecombineerde effect van warmte en infrarood-stralen versterkt de natuurlijke immuniteit en zou abnormale cellen, waaronder ook bepaalde kankercellen doden.

Wat zijn de mogelijke gezondheidrisico's van de infraroodcabine?

Infrarood-sauna heeft nauwelijks gezondheidsrisico’s. Men moet er alleen voor zorgen dat het gebruik van de infraroodcabine, evenwel wat tijd als warmte betreft, perfect gebeurt. Door de lagere omgevingstemperatuur en het feit dat men de infraroodsessie niet gebruikt in combinatie met koud water, zijn de eventuele risico’s zelfs kleiner dan bij de gewone sauna !

Hoelang duurt een infraroodsessie? 

Je moet zich altijd prettig voelen in een infraroodcabine. Luister daarom ook altijd goed naar jouw lichaam. Een gemiddelde infrarood-sessie in de infraroodcabine duurt ongeveer 20 à 30 minuten. Daarna is het verstandig om 10 minuten rust te nemen en het vocht dat je verloren bent door het zweten aan te vullen door extra te gaan drinken ! Overdrijf nooit met te lange infraroodsessies in het belang van uw gezondheid !

Moet er veel gedronken worden tijdens of na de infraroodsessie?

Het is belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt als je gebruik maakt van een infraroodcabine dit omdat je veel vocht verliest door het extra zweten. Voor, tijdens en na de sessie voldoende water drinken is dan ook aanbevolen.

Zit er een timer op de infraroodcabine?

Infrarood cabines kunnen worden uitgerust met verschillende extra’s, zoals een radio/ cd speler, een afstandsbediening en een timer functie. De timer functie zorgt ervoor dat de cabine automatisch wordt uitgeschakeld als de tijd is verstreken die u voordien hebt ingesteld. Zo zit je nooit te lang in de infraroodcabine.

Is lichttherapie belangrijk voor het welzijn?

Lichttherapie of kleurentherapie helpt u bij het extra energie opdoen in de donkere wintermaanden. Klachten van moeheid, futloosheid en somberheid kunnen hierdoor verlicht worden. De verschillende kleuren van de lampen hebben een verschillende uitwerking op het lichaam. Blauw licht zorgt voor rust en verzacht ontstekingen, geel licht is opwekkend en de stimuleert de vertering . Rood licht versterkt de lichaamsgeest en verbetert de bloedsomloop. Groen is de kleur van balans, werkt rustgevend op het hart en heeft een heilzame werking op de longen.

Bestaan er verschillende modellen infraroodcabines?

Er zijn verschillende modellen infrarood cabines te verkrijgen. Zo bestaan er bij Infrawest de duo voor twee personen, de design voor twee personen, de infraroodcabine trio voor drie personen, de trio full spectrum eveneens voor drie personen en de infraroodcabine corner voor vier personen. Daarbovenop ontwikkelde Infrawest twee prachtige full spectrum infraroodcabines de full spectrum one voor één persoon en de full spectrum two voor twee personen. Meer informatie vindt u in de rubriek modellen!

Welke soorten infraroodstralen bestaan er?

  • IR-A infraroodstraling
    De korte golfstraling, ook wel IR-A straling genoemd, staat bekend als de meeste therapeutische infraroodstraling. Deze infraroodstraling zorgt ervoor dat het volledige lichaam wordt verwarmd en niet de cabine. De infraroodstraling dringt tot diep in de huid door. Deze straling verlicht reumatische pijnen en spierpijn. Het is niet nodig om de cabine voor te verwarmen daar de infraroodstraling onmiddellijk op het lichaam werkt. 
  • IR-B infraroodstraling
    De IR-B straling is de middengolf infraroodstraling. Ook deze straling dringt direct door in de bovenste huidlagen, maar minder diep dan de IR-A straling. De dieptewarmte werking zoals bij IR-A straling blijft uit.
  • IR-C infraroodstraling
    IR-C straling wordt gebruikt voor verwarming van de lucht in de cabine. De luchtvochtigheid daalt door de hoge temeratuur in de cabine. De bovenste huidlaag wordt op deze manier verwarmd en de straling dringt het lichaam niet binnen. Bij IR-C infraroodstraling zult u veel gaan transpireren.

Let op!

Een infraroodcabine kan verlichting geven en geeft verlichting bij bepaalde gezondheidsklachten. Het gebruik van een infraroodcabine is echter niet de oplossing voor alle ziektes en kwalen. Raadpleeg steeds uw arts bij aanhoudende klachten of aanhoudende gezondheidsproblemen!

Onze infraroodtechnologie helpt u aan een stralende gezondheid !

Laat niet na ons te contacteren omtrent, infraroodcabines, infrarood-therapie, infraroodtechnologie, herstellingen aan uw huidige infraroodcabine of sauna, want wij zijn uw geschikte infrarood-partner!