Geschiedenis

Rust en herbronning...

infra geschiedenis

De voorlopers van onze huidige fitness- en wellnesscentra die er een echte lichaamscultus op nahielden, waren zeker de oude Grieken en Romeinen. De welstellende burgers hadden ofwel hun eigen voorziene badkamer of trokken naar publieke badhuizen.

De bedoeling was meer dan zich te wassen! Het was naast een badplaats ook een sportcentrum met een publieke drankgelegenheid, in feite de voorloper van ons huidig fitness- en wellnesscentra.

Wist u dat de eerste sauna’s uit het hoge noorden kwamen? Deze werden gebruikt uit gezonde gewoonte om te relaxen en dit bij extreem hoge temperaturen. De bedoeling was al zwetend een reinigend en ontspannend effect op het lichaam en geest te bekomen. In feite waren die deugddoende zweetcabines de voorlopers van de huidige infraroodcabines.

Een beetje verwennerij mag best en bovendien komt het ook de geestelijke en mentale gezondheid ten goede. Op een dag van vandaag kunt u zo’n extraatje goed gebruiken, men leeft aan een snel ritme samenlopend met een grote druk. Op een bepaald moment geeft men nood aan momenten van rust en herbronning. Juist daarom bieden wij een ruim assortiment van infraroodcabines aan.

Infrawest... uw infrarood-therapie zonder zorgen !