Gebruik

Infrarood versus sauna...

Wat is het verschil met een traditionele sauna?
Een traditionele sauna gaat gepaard met hoge temperaturen 80° tot 100°C. Om de hitte draaglijk te houden, wordt er water op de kachel gegooid waardoor er waterdamp ontstaat.
Uw lichaam warmt op waardoor u begint te zweten om de overtollige lichaamswarmte af te voeren. Via dit vochtverlies worden de schadelijke gifstoffen afgevoerd. Dit is eveneens de bedoeling van een de Infrawest Infraroodcabine. 

Het grote verschil van een Infrawest infraroodcabine ten opzichte van een Finse sauna is vooral het comfort dat men beleefd door de juiste infraroodstralen die wij gebruiken om rechtstreeks in de diepte op uw lichaam in te werken. Dankzij de juiste infraroodbehandeling zult u zich meteen beter gaan voelen. Dit alles bij een aangename temperatuur door u zelf te bepalen en in te stellen via het heel handige bedieningspaneel.

Deze infraroodcabine is ontworpen om zoveel mogelijk comfort aan te bieden en een maximum deugddoende straling te koppelen aan een zeer lang energie verbruik!

infra gebruik1infra gebruik2infra gebruik3

Hoe warm en hoelang de infraroodcabine gebruiken?

Na een infraroodsessie bent U energievol en krijgt uw immuunsysteem een boost. Enkel een halfuurtje zweten in onze infraroodcabine en u voelt zich als herboren omdat de afvalstoffen razend snel verdwijnen doorheen het zweten. Zelfs bij een temperatuur tussen de 55° en 69°C transpireert u al dubbel zoveel als in een gewone sauna waar u trouwens een temperatuur van minstens 80° à 90°C moet verwerken!

Bij een infraroodsessie in een “Infrawest” infraroodcabine wordt uw lichaam aan het werk gezet terwijl u, zonder moeite en zonder dat u moe wordt, energie verbruikt. U zit ontspannen en comfortabel en toch is uw hele lichaam hard aan het werk. U voelt het wel omdat uw hartslag onbelast versnelt. Ook uw bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, wat overeenkomt met een half uurtje lopen. Dit wil dus ook zeggen energieverbruik en dit betekend dan meteen calorieën verbranden!

Na een infraroodbehandeling merk u dat alle spanningen verdwenen zijn en dat uw spieren terug soepel zijn. De spieren herstellen zich veel vlugger en zelfs de huid heeft na een half uurtje infrarood-therapie een mooie teint wat ook ten goede komt bij huidaandoeningen.

Het goede gevoel wordt ook verkregen door het verdwijnen van toxische stoffen wat veel hoger ligt in een infraroodcabine ten opzichte van een traditionele sauna. Door gebruik te maken van de infraroodcabine verkrijgt u een heilzame werking op uw afweersysteem maar tevens ook een perfecte ondersteuning van de behandeling van spierpijn. Dit wil zeggen dat “Infrawest” een infraroodtherapie aanbied die kan helpen bij de behandeling van uitlopende medische klachten zoals spier en gewrichtspijnen. Ook bij een gewone verkoudheid doet onze infraroodcabine het perfect.

Door de warmte en de energie die uw lichaam opneemt, wordt uw afweersysteem gestimuleerd en krijgt het celvernieuwingproces impulsen waardoor regelmatig gebruik van de infraroodcabine ervoor zorgt dat men meer weerstand bezit en zo minder verkouden wordt.

Dankzij de “Infrawest” infraroodbehandeling gaat u minstens dubbel zoveel transpireren als in een traditionele sauna! Regelmatig een “Infrawest” infraroodbeurt helpt dus bij het onder controle houden van uw volledige lichaam.

Vergeet het vocht niet tijdens een infraroodsessie!

Vergeet niet dat bij een infraroodsessie het vochtverlies aangemaakt moet worden door voldoende water te drinken! Drink in elk geval voldoende water voor en na uw infraroodsessie. Door het nemen van een douche of een bad voor uw infraroodsessie kun je de transpiratie bevorderen. Neem gerust een fles water mee in de infraroodcabine.

Voor mensen die niet kunnen of willen sporten is dit de ideale manier om hun conditie op peil te houden en hun gewicht onder controle te houden. Ja...onze infraroodcabine zorgt eveneens voor een vermageringsproces en het wegwerken van cellulitis.

Bij een infraroodsessie neemt men bewust even tijd voor zichzelf al dan niet met muziek of een boek erbij. Tijd nemen voor zichzelf is geen overbodige luxe, in het bijzonder in deze tijden van stress! Wanneer men in behandeling is raden wij aan eerst uw arts te raadplegen!

Onze infraroodcabines houden uw lichaam onder controle !